afspraak maken Bel ons

i y n

Keuringsdatum APK

keuringsdatum apk autoweerd rdw

Keuringsdatum, van belang?

De regels en keuringsdatum van de Algemene Periodieke Keuring zijn goed om te weten, aangezien het van belang is dat u weet wanneer de keuring moet worden uitgevoerd. Doet u dit namelijk niet binnen de APK-vervaldatum, dan riskeert u een boete.

Vanaf wanneer moet mijn auto een APK? Wanneer is de keuringsdatum? Dit hangt er vanaf op welke brandstof u rijdt. Rijdt u benzine of elektromotor, dan moet u een APK laten uitvoeren na de eerste vier jaar. Daarna zal de auto tot zijn achtste jaar een maal per twee jaar de keuring moeten ondergaan. Na zijn achtste jaar op de weg, bent u verplicht de auto ieder jaar te laten keuren. Rijdt u LPG of diesel dan zijn de regels weer anders. Deze auto’s moeten namelijk na drie jaar op de weg te hebben gereden worden gekeurd, en vervolgens ieder jaar.

Maar, er zijn een paar uitzonderingen. Mocht uw auto ouder zijn dan dertig jaar én is het bouwjaar van vóór 1960, dan behoeft de auto geen Algemene Periodieke Keuring. Is de auto ouder dan dertig jaar en is het bouwjaar na 1960? Dan moet de auto een keer per twee jaar worden gekeurd.

Mocht u nog niet zeker zijn van uw keurings/vervaldatum, dan kunt u natuurlijk altijd op uw keuringsrapport kijken.

De Algemene Periodieke Keuring is van groot belang, aangezien het een wettelijke verplichte keuring is in Europa. De verplichting is er niet voor niets. Het bevordert namelijk de verkeersveiligheid en beschermt ook het milieu.

Dus twijfel niet, en plan direct uw APK bij Vakgarage Autoweerd

Voor vragen, of het maken van een afspraak, kunt u ons bellen op 030-30 31 600. Liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande link:

Afspraak maken