afspraak maken Bel ons

i y n

Verlopen APK

apk verlopen autoweerd keuring rdw Verlopen APK?

Elf weken voor het verlopen van uw APK, krijgt u een uitnodigingsbrief thuisgestuurd. Hierin wordt aangegeven dat uw APK eraan zit te komen. U wordt dus herinnert aan de keuring met behulp van een brief, maar u kunt er ook voor kiezen om onze APK reminder aan te zetten. Een reminder die u helpt uw geplande APK te onthouden.

Wanneer u niet tijdig uw APK laat keuren, dan is deze officieel verlopen. Het gevolg hiervan is dat u een boete riskeert, die tegenwoordig hoog kan oplopen. Uw auto wordt namelijk bijgehouden in een database van het RDW, waarin staat of uw auto wel tijdig is gekeurd. Als blijkt dat de APK al twee maanden lang verstreken is, dan wordt er een boete naar u opgestuurd. Zelfs als u niet meer met de auto rijdt, aangezien u dan uw kenteken zou moeten schrappen. Het laten keuren van uw auto is dus uw eigen verantwoordelijkheid.

De boete die u riskeert is meestal tussen de €90,- en €103,-, terwijl het uitvoeren van de keuring bij Vakgarage Autoweerd zo gedaan is! U riskeert een boete wanneer u ervoor kiest om met een auto te rijden die niet tijdig is gekeurd, of niet is ‘goed gekeurd’. Wanneer uw APK terug moet komen voor een herkeuring, mag u dus ook niet met uw auto rijden.

Daarnaast is er de kans dat u een boete krijgt wanneer u geflitst wordt, u krijgt dan dus een boete voor te snel rijden én voor het verlopen van de APK. Daarnaast kunt u ook worden aangehouden bij controle’s. Als dan blijkt dat uw APK niet in orde is, hangt hier ook een boete aan vast.

Het verlopen van uw APK is onnodig, wanneer u gebruik maakt van onze reminder. Daarnaast scheelt het u veel kosten wanneer u uw APK tijdig laat keuren!

Maak dus snel een afspraak voor uw APK verloopt!

Voor vragen, of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600, of een mail sturen naar receptie@autoweerd.nl. Liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande link: