afspraak maken Bel ons

g i y n

Vervaldatum

vervaldatum apk autoweerd onderhoud reparatie rdw

Vervaldatum, wanneer eigenlijk?

Een verval datum voor uw APK, wanneer is dat eigenlijk? Afhankelijk van de brandstof die uw auto verbruikt, moet de auto om de zoveel jaren worden gekeurd aan de hand van een Algemene Periodieke Keuring. Na de APK duurt het voorlopig weer even, voordat de volgende eraan komt.  Toch is het belangrijk om deze datum, de vervaldatum van de keuring, goed in de gaten te houden.

Dit kunt u onthouden met behulp van onze APK reminder, waardoor u wordt herinnert aan uw APK. Daarnaast is de vervaldatum ook af te lezen op het keuringsrapport, een rapport dat u meekrijgt na de laatste APK.

Het is van groot belang de keuring te laten uitvoeren vóór de verval datum! De auto moet dus voor deze datum gekeurd zijn. U kunt uw APK al twee maanden van te voren laten uitvoeren door onze professionele vakmensen. Hierdoor bent u zeker dat de APK niet te laat wordt uitgevoerd, en u dus geen boete riskeert. Mocht u de APK laten keuren na de vervaldatum, dan riskeert u wel een boete van ongeveer €90,- terwijl een APK bij Vakgarage Autoweerd €19,- kost!